Gebr. Drijfhout Gebr. Drijfhout
Meteo Noord West, Iedere 5 seconden actueel. droog
Actueel Verwachtingen Buienradars Neerslag Wind Zon Onweer Winterweer Satellietbeelden Weerkaarten Europees Weer Netwerk Live webcam Overig weer/verkeer Agrarische sector Uw gezondheid Archief Meteo Noord West testhoekje
Waarschuwingskaartje met regio's voor Nederland

Valide CSS!

-->

Afnemende wind en eerst nog een enkele bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is half tot zwaar bewolkt en met name in het zuidoosten komen nog enkele pittige buien voor. De buien trekken de komende uren in zuidoostelijke richting weg naar Duitsland en het klaart van het noordwesten uit geleidelijk op. De temperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot lokaal 11°C in het zuiden. De wind is west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. De wind neemt de komende uren geleidelijk steeds verder af.

Komende nacht is het overwegend droog en is er weinig bewolking. Later in de nacht raakt het van het westen uit bewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind is aanvankelijk west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft. In de loop van de nacht wordt de wind zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen of motregen. Later in de middag en avond trekt er van het noordwesten uit een gebied met intensievere regen over het land. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C en 12°C. In de ochtend komt de wind uit zuidelijke richtingen en neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt daarbij toe naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/02/2020 16.58 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig, aanvankelijk met temperaturen boven normaal. In de loop van de week onder normaal.
Uitgifte: 23/02/2020 01.59 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 01 maart tot en met zondag 08 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo'n 70-80% kans op temperaturen rond of boven normaal en 20-30% kans op temperaturen beneden normaal.
Uitgifte: 23/02/2020 01.59 uur LT