Meteo Noord West, Iedere 5 seconden actueel. droog
Actueel Verwachtingen Buienradars Neerslag Wind Zon Onweer Winterweer Satellietbeelden Weerkaarten Europees Weer Netwerk Live webcam Overig weer/verkeer Agrarische sector Uw gezondheid Archief mobiele sites Meteo Noord West testhoekje
Waarschuwingskaartje met regio's voor Nederland

Valide CSS!

-->

Vandaag en morgen vrij zonnig en op de meeste plaatsen droog

Verwachting voor vandaag en morgen

In het westen is het zonnig, landinwaarts komen op veel plaatsen stapelwolken voor. In het (zuid)oosten is er slechts kleine kans op een plaatselijke en kortdurende regenbui. De maximumtemperaturen varieren van 23°C langs de kust tot lokaal 31°C in het oosten. De matige wind komt uit west tot noordwest, in het noordoosten is de wind zwak en veranderlijk. In het noordwestelijk kustgebied en boven het IJsselmeer kan de wind tijdelijk vrij krachtig zijn.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het het koelt af naar een graad of 14, in het westen kan er een enkele mistbank ontstaan. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Zondag overdag kunnen er vooral in het noorden enkele wolkenvelden voorkomen en landinwaarts ontstaan stapelwolken. Toch is er ook volop ruimte voor de zon. De droogte houdt aan en het wordt opnieuw warm. De maximumtemperaturen varieren tussen 23°C langs de kust tot lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is noordwest, overwegend matig, draait in de loop van de middag naar (zuid)west en neemt dan wat in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/07/2018 15.16 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zonnig, droog en iedere dag warmer. Vanaf halverwege komende week op veel plaatsen tropisch warm (30-35°C) en in de nachten wordt het op veel plaatsen niet kouder dan 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als 's nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee.
Uitgifte: 21/07/2018 03.27 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 04 augustus
Aanhoudend zomers tot tropisch warm, maar wel een toenemende kans op onweersbuien en lagere maxima. Met name in de kustgebieden neemt de kans op normale maxima toe naar 20-30%.
Uitgifte: 21/07/2018 03.27 uur LT