Meteo Noord West, Iedere 5 seconden actueel. droog
Actueel Verwachtingen Buienradars Neerslag Wind Zon Onweer Winterweer Satellietbeelden Weerkaarten Europees Weer Netwerk Live webcam Overig weer/verkeer Agrarische sector Uw gezondheid Archief mobiele sites Meteo Noord West testhoekje
Waarschuwingskaartje met regio's voor Nederland

Valide CSS!

-->

In het uiterste zuiden vanavond een stevige onweersbui, elders meest droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is wisselend bewolkt en vanavond kunnen er in het uiterste zuiden nog enkele stevige regen- en onweersbuien voorkomen. Zeer lokaal is daarbij veel neerslag in korte tijd en hagel mogelijk. Elders in het land blijft het op een lichte bui na overwegend droog. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig. In de het noord(west)elijk kustgebied en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden aanwezig en komen er vooral in de noordelijke helft enkele buien voor. In het zuiden klaart het in de loop van de nacht geleidelijk op en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 16°C bij een zwakke tot matige oostelijke wind. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Vrijdag zijn er in het noorden wolkenvelden en kunnen er met name in de noordelijke helft enkele buien voorkomen. In het zuiden zijn er zonnige perioden en lost de eventueel aanwezige mist snel op. In de loop van de middag kunnen er verspreid over het land enkele stevige (onweers)buien ontstaan, zeer lokaal met hagel en veel neerslag in korte tijd. De maxima komen uit omstreeks 25°C, onder bewolking blijft het kwik enkele graden achter. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind. In de zuidelijke helft wordt de wind in de middag veranderlijk en langs de westkust steekt een zeewind op. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/05/2018 19.29 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden met temperaturen ruim boven normaal. Met uitzondering van het weekeinde kans op een regen- en onweersbui, aanvankelijk vooral in het zuiden, later ook elders.
Uitgifte: 24/05/2018 04.40 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 31 mei tot en met donderdag 07 juni
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk verder af naar 40%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 50-60%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 30%.
Uitgifte: 24/05/2018 04.40 uur LT